Etiken för våra kära hästar


Postat av: Anonym

bra skrivet.

2015-12-08 @ 11:49:28
Postat av: Josäfin Andersson

så intressant text! Föredrar också att rida i halsring och det märks så tydligt på min häst. Lite sorgsen att det inte går jämt, när vi rider ut till exempel då alla ridvägar måste korsas med en väg och bilar som min ponny har en tendens att hppa ut för. Jag tror verkligen att djuren kan få ett lyckligt liv hos oss människor, är dock lite kluven mellan det här med äganderätten och "herre och slav" positionen. Dels så håller jag med och blir förskräckt, men samtidigt så är det ju lite lika hur småbarn behandlas - egentligen. Han håller i dem när man går vid vägen (som ett koppel) och man matar och tar hand om dem. Så ägande / familj? Kanske är en udda tanke men haha

2015-12-09 @ 13:48:49
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Postat av: annelie

Jag tror att våra djur lever i nuet. De funderar inte hur deras förfäder hade de och längtar efter ett likadant liv. Våra hästar har aldrig varit lyckligare av att ridas i halsring eller grimma mot då de rids i träns. De är lyckliga över att ridas och umgås. Vi har en mycket stor hage och en något mindre. Då de är i den stora vill de efter några timmar komma över till den något mindre som är i direkt anslutning till gården. Så jo jag tror att hästar är lyckliga med oss människor.

2015-12-09 @ 16:38:32
Postat av: Lina

Bra skrivet och det här tåls att funderas mer över, och oftare!

Jag tycker att det är vanligare hos akademiska ryttare och andra "alternativare" att kunna släppa prestigen om att hästen "måste ridas" och "behöver någon som bestämmer". Fler verkar ha lösdrift och priotiterar bra hagar och grovfoderlösningar.

Vi måste alla hjälpas åt att fortsätta lyfta ämnet så att det blir mer normaliserat med hästvänlig hästhållning :)!

2015-12-12 @ 20:42:38
URL: http://linas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0