Mer etiska tankar från någon annan


Postat av: annelie

Jag tror att problematiken ligger i att det är så många som skaffar häst i dag som inte har kunskapen. Man blir osäker och tar till sig vad exempelvis andra personer i stallet säger i fråga om betsling. Man tittar på eliten och gör som dom. Väldigt många tror att dessa ryttare rider på samma bett jämt exempelvis rider dressyrryttaren på kandar. Och så tar man efter. Annars försöker man läsa sig till kunskap forskning och böcker och tar till sig av detta.

2015-12-10 @ 09:28:12
Postat av: Theresa Lomar

Tack för väldigt intressanta inlägg om detta :D Bland annat du och Monika med flera har fått mig att ändra på väldigt mycket med min häst och andra hästar jag rider, eller kanske inte ändra men fått mig att våga tro på min väg och stå upp för min syn på hur jag vill jobba med min häst och bemöta kritiken istället för att rätta mig i ledet när jag tex plockat bort utrustning osv. Är så himla glad för det!

2015-12-10 @ 13:23:38
URL: http://theresal.blogg.se/
Postat av: Anna

Bara nyfiken, hur tänker du gällande etik när det kommer till andra djur? T.ex. kor och grisar. De blir ju behandlade väldigt mycket värre än hästar men är lika intelligenta och känslosamma. Har sett att du använder mycket läder så antar att du inte är vegan haha :P hade varit intressant att veta hur du tänkte kring det för jag gillar ditt hästtänk väldigt mycket.

Svar: Det är en bra fråga. :) Jag tycker väldigt mycket om även de djur vi till vardags äter, så som grisar, kor och höns. Jag är i nuläget varken vegetarian eller vegan (varit båda i större delen av mitt liv innan), men äter sällan kött, och när jag gör det har jag åtminstone krav. Jag vet inte om man öht kan komma ifrån spicism/artsism, och det tåls att tänkas på.
Och yes, jag använder läder till mina hästar och mig själv i stallet, men till mig själv föredrar jag att ha minimalt med det. Jag har läderstövlar och sådär som är från 30-40-talet. Det putsar jag upp och bevarar, och ibland använder. Som konsument återanvänder jag hellre än köper nytt, så många av mina träns till hästarna är upp mot 10 år. Jag sorterar ofta ut saker och lagar, och gör nya saker av gamla saker. :) Gamla tyglar kan få bli ett nytt huvudlag osv. Jag har alltså inga problem med att använda läder, och kan tycka att död vävnad är okej att använda. Om jag dör imorgon vill jag absolut att man tar mina organ och ger bort osv.

Däremot så tycker jag det är svårt det här med kött och sådär. Jag kan väl kort och gott sammanfatta: jag funderar, men har inte kommit fram till något svar jag kan hålla fast vid. :)
Alexandra Wirgart

2015-12-17 @ 07:13:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0