Hur och hur ofta tränar jag?


Postat av: Emelie

Hej Alexandra!
Du och Linn Olsson skulle väl ha som en träff där ni diskuterade kring olika syner på hästhållning? Undrar om jag missat det eller blev det aldrig av? Tyckte det verkade väldigt intressant och såg fram emot det. :)

Svar: Nej, det verkar som det rullade ut i sanden dessvärre. :)
Alexandra Wirgart

2016-01-12 @ 15:34:36
Postat av: Simone Axell

Hej, den här frågan har inget med inlägget att göra, men jag har funderat på att gå en kurs i logisk ridning då jag tycker det verkar vara en sund ridning och så och det skulle vara väldigt praktiskt med en onlinekurs. Jag undrar vad du tycker om logisk ridning, vad det är för något och om det skulle vara något bra? Är det lite liknande AR, förutom att man i AR tränar mer hästen och i logisk ridning fokuserar mer på ryttaren, eller är jag helt ute och cyklar? Skulle bara vara kul att höra vad du tycker om det. 😊
Tack för en fin blogg och en fantastisk inspiration!

Svar: Pröva! :) Mycket beror förstås på tränaren osv, men det stämmer som du säger: i logisk fokuserar du mer på sitsen än i AR. Sitsen är ju förstås i fokus där med, som hästen också är i logisk, men i regel är det så - yes. Jag tränar min sits precis hela tiden. Man kan alltid plocka delar överallt som passar en. Arne Koets tränar ju inte academic art of riding by BB ex, men är fantastisk lärare, utbildad av bla Wolfgang från Bückeberg. Han fokuserar också mer på sitsen. :) Jag har mina favorittränare inom de flesta discipliner, och det de i regel har gemensamt är lättheten i handen och sitsens användning. :) Man hittar guldkorn överallt. Mitt råd är: pröva och känn efter om du gillar konceptet. :)
Alexandra Wirgart

2016-01-13 @ 20:49:02
Postat av: Anonym

Jag tycker inte att det ser lugnt och harmoniskt ut utan stressig, hafsigt och tiggigt.


Svar: Fast måste allt vara perfekt från dag ett? Får inte en unghäst få ha sina faser? Varför inte anser du?
Alexandra Wirgart

2016-01-14 @ 02:57:16
Postat av: beatrice

Tack för det här inlägget, jag behövde verkligen det!

Svar: Härligt att höra!
Alexandra Wirgart

2016-01-30 @ 19:00:43
Postat av: Anonym

Nyfiken på varför du pratar engelska med dina hästar? Finns det någon speciell anledning?

Svar: Nä, ingen alls faktiskt, haha. Det har bara blivit så efter att jag började träna för tränare som inte pratar svenska. :)
Alexandra Wirgart

2016-02-08 @ 14:22:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0